blackberry-q10Blackberry telefoons en tablets staan bekend om hun sterke encryptie en hoge mate van veiligheid.
Dit is dan ook de reden dat de Blackberry’s veel gezien worden in de zakelijke wereld. Middels de juiste hard- en software is het in sommige gevallen toch mogelijk om telefoongegevens uit een Blackberry te achterhalen, zelfs als men het password van het toestel vergeten cq kwijt is.

Als een password bekend (of gekraakt) is, kunnen Blackberry back-ups door ons gedecrypt worden. De gegevens worden hierdoor inzichtelijk en doorzoekbaar. De Blackberry back-ups kunnen uiteraard een schat aan gegevens bevatten. Gegevens welke mogelijk al uit de telefoon gewist zijn maar  welke in een onderzoek of rechtszaak van groot belang kunnen zijn.

Naast het kraken van het password voor de back-up is het soms mogelijk om de BlackBerry Password Keeper en Wallet apps passwords te kraken. Indien de telefoon beschikt over een micro SD-kaartje welke versleuteld is, kan middels een brute-force attack of een dictionary attack de toegang tot een Blackberry worden geforceerd. Als het de mediakaart versleuteld is en we kunnen het wachtwoord hiervan kraken, hebben we doorgaans toegang tot de Blackberry.

Ondanks het feit dat de Blackberry bekend staat als een “veilige” telefoon zijn er zeker mogelijkheden om gegevens uit een Blackberry  inzichtelijk te maken.