Het is mogelijk om een Telegram-account te gebruiken op meerdere apparaten. Dit biedt de mogelijkheid om eerder verzonden en ontvangen Telegram-berichten te onderscheppen/veilig te stellen.

We hebben Telegram geïnstalleerd op een MacBook. Gedurende de installatie, moet je het telefoonnummer opgeven en de code welke via SMS binnenkomt invoeren. Sommige telefoons kunnen, afhankelijk van je instellingen, sms-berichten tonen, zelfs als de telefoon vergrendeld is met een pincode. Dit geeft aanvallers de mogelijkheid om Telegram-data van andere gebruikers te gaan onderscheppen als ze tijdelijk de beschikking hebben over diens telefoon. Enkele minuten kan al voldoende zijn.

Nadat de code op de telefoon is ingevoerd,  pushed  Telegram onmiddellijk de chat-geschiedenis naar je computer, inclusief verzonden berichten.

telegram-on-mac-messages

De andere originele gebruiker van hetzelfde Telegram account, krijgt wel een melding van deze actie, maar kan niet voorkomen dat de berichten worden “veilig gesteld” door de andere partij.

telegram-notification